Gå direkt till textinnehållet

Mycket snack om Zlatan

Alla pratar om Zlatan. Alla skriver om Zlatan. Alla läser om Zlatan. Hans självbiografi har fått mycket uppmärksamhet i medierna. Men det var inte helt enkelt att få tillgång till boken. Albert Bonniers förlag krävde att journalisterna skrev på ett sekretessavtal innan.

Zlatans självbiografi Jag är Zlatan Ibrahimovic har blivit väldigt uppmärksammad. Albert Bonniers förlag krävde inför lanseringen av boken att alla journalister som ville ha boken i förväg skulle skriva på ett avtal som innebar att de inte fick publicera något om boken innan onsdagen den 9 november. Annars skulle de få betala förlaget 500 000 kronor i vite, uppger Expressen.

Expressens sportchef Daniel Berglund tyckte inte detta var okej, inte heller chefredaktören Thomas Mattsson. De valde att inte skriva under, vilket andra redaktioner valt att göra. Aftonbladet var en av tidningarna som skrev under.

– Det var inget vi reflekterade över så mycket. Vi skrev under för att få läsa boken, säger Aftonbladets sportchef Håkan Andreasson.

Håkan Andreasson tillägger också att Expressen ägs av Bonnier och att de antagligen redan hade fått delar ur boken. Aftonbladet hade också fått tillgång till delar ur boken, samt en intervju med Zlatan, innan publiceringsdagen.

Dessutom har Zlatan fått en massa gratis PR. Enligt Expressen så ska alla artiklar om Zlatan motsvara ett annonsvärde på 7,9 miljoner kronor.

Fler avsnitt
Fler videos