Mp-politiker ville påverka SVT

8 oktober, 2021

Riksdagsledamoten Rebecka Le Moine (Mp) ställde sig bakom en motion till partiets kongress om att verka för öronmärkta klimatnyheter i public services nyhetsprogram.

Svenska Dagbladet rapporterar att såväl Rebecka Le Moine, som är partiets talesperson för biologisk mångfald, som Göteborgs oppositionskommunalråd Karin Pleijel ställt sig bakom en motion om att Miljöpartiet ska verka för att snarast införa ett 15 minuter långt ”Klimatnytt” i varje sändning av SVTs nyhetsprogram Aktuellt och Rapport samt några minuters klimatnyheter i Sveriges Radios nyhetssändningar.

Mp:s partistyrelse vill att förslaget avslås eftersom ”politiken ska absolut inte styra vad media skriver om”.

När SvD kontaktar Le Moine meddelar hon att hon dragit hon tillbaka sitt stöd för motionen med hänvisning till att det är inte politikens uppgift att styra public service. Även Karin Pleijel drar tillbaka sitt stöd.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies