Molotovcocktails mot ukrainsk redaktion

24 april, 2014

Tidningen Provintsiyas lokaler i Konstantinovka i östra Ukraina attackerades med molotovcocktails på tisdagskvällen och redaktionsrummet blev utbränt. Samtidigt rapporteras nu fler journalister saknade i östra Ukraina.

Brandattacken rapporteras av flera medier, bland andra The Guardian och den ukrainska tidningen Gazeta publicerar bilder från den utbrända redaktionen.

Journalisterna på Provintsiyas hade dagarna före attacken fått hotfulla samtal där de uppmanades att sluta rapportera kritiskt om de proryska separatisterna. En av journalisterna tvingades fly staden efter flera hot.

Samtidigt kommer flera rapporter om saknade journalister i östra Ukraina. Journalisten har de senaste dagarna berättat om journalister som försvunnit spårlöst, eller som hålls fångna av proryska separatister.

Den ukrainska pressfotografen Yeygeny Gapich i den östukrainska staden Horlivka har varit försvunnen sedan tisdagsmorgonen. Han arbetade för den ukrainska tidningen Reporter och hade på morgonen sällskap av sin bror Gennady Gapich som också är försvunnen. Det uppger Committee to Protect Journalists (CPJ).

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies