Gå direkt till textinnehållet

Molotovcocktails mot ukrainsk redaktion

Tidningen Provintsiyas lokaler i Konstantinovka i östra Ukraina attackerades med molotovcocktails på tisdagskvällen och redaktionsrummet blev utbränt. Samtidigt rapporteras nu fler journalister saknade i östra Ukraina.

Brandattacken rapporteras av flera medier, bland andra The Guardian och den ukrainska tidningen Gazeta publicerar bilder från den utbrända redaktionen.

Journalisterna på Provintsiyas hade dagarna före attacken fått hotfulla samtal där de uppmanades att sluta rapportera kritiskt om de proryska separatisterna. En av journalisterna tvingades fly staden efter flera hot.

Samtidigt kommer flera rapporter om saknade journalister i östra Ukraina. Journalisten har de senaste dagarna berättat om journalister som försvunnit spårlöst, eller som hålls fångna av proryska separatister.

Annons Annons

Den ukrainska pressfotografen Yeygeny Gapich i den östukrainska staden Horlivka har varit försvunnen sedan tisdagsmorgonen. Han arbetade för den ukrainska tidningen Reporter och hade på morgonen sällskap av sin bror Gennady Gapich som också är försvunnen. Det uppger Committee to Protect Journalists (CPJ).

Fler avsnitt
Fler videos