Gå direkt till textinnehållet

”Mitt nya jobb är Årets flipp”

Johannes Klenell, kulturredaktör, Arbetet, tycker att hans nya jobb är Årets flipp och att Årets journalist är Alexander Mahmoud.

Årets scoop: Att väldigt många kulturjournalister tycks ha upptäckt fenomenet podcast först hösten 2018 och nu ägnar spaltmeter efter spaltmeter åt att försöka förstå vad det är de har framför sig.
Årets journalist: Alexander Mahmoud. Han behärskar det långa formatet bättre än de flesta.
Årets flopp: Att så många svenska kulturtidskrifter går på knäna.
Årets flipp: Mitt nya jobb som kulturredaktör på Arbetet.
Årets drev: Mr Cool-drevet hade allt. En salig röra av sverigedemokratiska kommunalråd, grova slag under bältet, retorikexperter, fifflande kristna biståndsarbetare och helt vanligt löst folk.
Årets mediehändelse: Jordan B. Petersons framträdande i Stockholm inför en fullsatt lokal av kulturjournalister, ledarskribenter och allmäna tyckonomer som skulle kolla vad grejen var.
Årets citat: ”Mina källor på skolan, föräldrar och nu ytterligare en lärare, menar dock att detta är en efterhandskonstruktion från rektorns sida och att planer på Luciatåg inte fanns när min text publicerades.” Joakim Lamotte. Att människor som säger sig inte ha råd med en digital tidningsprenumeration glatt swishar en tjomme för att liverapportera från ett eventuellt inställt Luciatåg i Dalsland får summera 2018.

Fler avsnitt
Fler videos