Gå direkt till textinnehållet

Mikael Strand: ”Det är förvånande”

Den tidigare NT-fotografen Mikael Strand är förvånad över domen i AD, men har nu lämnat journalistiken. Journalistklubben på NT uttrycker besvikelse över domen. Östgöta Media anser att domen är välskriven. UPPDATERAD.

Mikael Strand har inte hunnit läsa AD-domen som kom på onsdagsförmiddagen när Journalisten når honom per telefon. Enligt AD var Östgöta Medias uppsägning av honom inte felaktig.

– Det är förvånande. Jag måste läsa domen innan jag kan säga något mer, säger Mikael Strand.

Hur känns det?
– För min egen del spelar det inte så stor roll, jag har bytt bana och lämnat journalistiken. Jag ville driva det till AD eftersom jag tyckte att det var fel. Men jag har gått vidare nu.

Annons Annons

Journalistklubben på Norrköpings Tidningar är besvikna på utfallet:

”Vi är självklart besvikna över domstolens utslag, men förutsätter att arbetsgivaren fortsättningsvis tar i beaktning medarbetares erfarenhet på ett korrekt sätt”, säger Calle Slättengren, ordförande i journalistklubben på Norrköpings Tidningar, i en kommentar.

Östgöta Medias administrative chef Fredrik Lagerqvist uppger i ett mejl till Journalisten att man är nöjd med domen:

”Från företagets sida vill vi säga att vi tycker domen är välskriven och slår fast att Östgöta Media inte på någon punkt brutit mot Anställningsskyddslagen. Vi tycker också att det är bra att ärendet fick en rättslig prövning både för branschen i stort och för oss i det enskilda målet. Vi är glada över att en lång process nu fått ett avslut”, skriver Fredrik Lagerqvist.

Fler avsnitt
Fler videos