Gå direkt till textinnehållet

Mia Lindqvist blir programchef på TV4s Nyhetsbolaget

Mia Lindqvist blir programchef på Nyhetsbolaget, som ägs av Bonnierföretgaet Nordic Broadcasting.- Vi fortsätter att göra de program vi redan gör för TV4, men vi kommer även att jobba mot andra kunder, säger hon.

Mia Lindqvist har jobbat på TV4 sedan 1998, först på lokal-TV i Jämtland och Norrbotten till 2003, därefter i Stockholm. Under hösten har hon varit tillförordnad samhällschef på TV4. Dessförinnan var hon chef för Nyhetsmorgon sedan hösten 2010.

Det som tidigare varit en aktualitetsavdelning på TV4 blir vid årsskiftet ett fristående produktionsbolag som fortsätter att göra Nyheterna, Lokal-TV, Nyhetsmorgon, Efter Tio, Kalla Fakta och Kvällsöppet i TV4. De startar även en ny nyhetskanal, TV4 News, den 24 januari.

– Jag tycker att det ska bli toppen att jobba här, vi gör mycket bra program och nyheter, så det ska bli kul att få jobba vidare med det.  

Mia Lindqvist uppgift som programchef blir att hålla samman produktionen. Hon säger också att det är viktigt att utveckla, hitta på nya idéer, nya program och projekt. Hon ska nu sätta sig ner och se över den nya organisationen, som omfattar sammanlagt 450 personer.

– Vi har en väldigt bra verksamhet idag, nu ska vi utveckla den och bli ännu bättre.

Fler avsnitt
Fler videos