Gå direkt till textinnehållet

Medieruset kommer tillbaka i höst

Journalistens löpartävling och branschmingel Medieruset planeras att genomföras i september, efter en paus under 2020 på grund av pandemin.

Sedan några år tillbaka anordnar Tidningen Journalisten Medieruset som både är en löpartävling och ett branschmingel för alla som jobbar i mediebranschen.

Banan är ca 3,8 km lång och går genom Lill-jansskogen med start och mål på Stockholms Stadion.

Under 2020 gjordes eventet om till Ditt eget Medierus på grund av pandemin, men planen är alltså att det traditionella Medieruset ska kunna gå att genomföras den 9 september.  

Annons Annons

– Medieruset är kanske det roligaste lopp man kan springa, en lagom utmanande bana med en härlig målspurt på Stockholms stadion. Om vi kan, alltså om inte pandemin hindrar oss, kommer vi också kunna ha ett härligt picknick-mingel efteråt, säger Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten.  

Myndigheterna tror att alla som vill ska ha fått vaccin mot Covid-19 innan sommarens slut. 

Vad händer om loppet ändå ställs in på grund av smittspridningen?

– Vi kommer att ha kostnader för det här loppet och dem kommer vi på något sätt att dra av, men vi kommer betala tillbaka lejonparten av anmälningsavgiften. Jag hoppas verkligen det kommer bli av, det är många som längtar efter att träffas och springa, säger Helena Giertta.

Vinnare i herrklassen 2019 var Jens Jonsson, TT Nyhetsbyrån, och i damklassen segrade Josefin Auer, Kamratposten. Foto: Tor Johnsson.

Ewa-Maria Krigeholm, Fastighetsfolket, sprang 2019. Foto: Tor Johnsson.

Moa Kärnstrand, frilans, sprang också 2019. Foto: Tor Johnsson

Arkivbild från minglet och picknick efter loppet 2018. Foto: Tor Johnsson.

Här kan du läsa mer om Medieruset 2021 och anmäla dig/er.

Fler avsnitt
Fler videos