Gå direkt till textinnehållet

Medieföreträdare oroade över fotolagförslaget

"Vi kommer att överväga ett närmare samarbete för att försvara tryck- och yttrandefriheten och publicistiken mot de angrepp den utsätts för", skriver sex företrädare för mediebranchen på DN Debatt. De sex debattörerna är oroliga för vad förslaget till ny lag om olovlig fotografering ska innebära för medierna.

Erik Fichtelius, VD för UR, Jeanette Gustafsdotter, VD för Tidningsutgivarna, Eva Hamilton, VD för Sveriges Television, Kerstin Neld, VD för Sveriges Tidskrifter, Jan Scherman, VD för TV4-gruppen och Mats Svegfors, VD för Sveriges Radio, skriver på Dagens Nyheters debattsida att de saknar samsyn mellan mediebranschen och den politiska makten.

Förutom lagförslaget om olovlig fotografering pekar de sex debattörerna också på Yttrandefrihetskommitténs arbete, som "på flera punkter innebär begränsningar av tryck- och yttrandefriheten". Debattörerna tar också upp att allt fler landsting inför generella fotoförbud, "som riskerar att omöjliggöra massmediernas verksamhet som till exempel att granska vården".

Fler avsnitt
Fler videos