Gå direkt till textinnehållet

Mattsson: Handlar om tycke och smak

- Eftersom Expressen inte för PO eller PON berättat vilket publiceringsunderlag vi har, så får man naturligvis acceptera att nämnden gör en bedömning som vi inte delar.Så kommenterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson PON-fällningen om Ola Lindholm.

Mattsson har inte läst PON-beslutet än, men menar att det inte finns så mycket att säga om tidningens första publicering om Ola Lindholms misstänkta narkotikabrott.

– Det här handlar ju om tycke och smak och eftersom Expressen inte för PO eller PON berättat vilket publiceringsunderlag vi har, så får man naturligvis acceptera att nämnden gör en bedömning som vi inte delar. Ola Sigvardsson, som är PO, har ju också hela tiden kritiserat Lindholm-publiceringen offentligt och sådant kan säkert ledamöterna ta intryck av. Det är fullt mänskligt, skriver Mattsson i ett mejl till Journalisten.

– Vad som hände, alltså knarkbrottet och det faktum att alla stora medier senare berättade om vad Lindholm gjort, är ju väl kända och det behöver man knappast fördjupa sig i nu. Vi kommer fortsätta att skriva om narkotikabrottslighet om det är relevant.

Expressen kommer att fortsätta utveckla redigeringen av PON-fällningar i tidningen:

– Senast vi klandrades testade vi med en ny form som också innehöll information om PON och hur man gör en PO-anmälning, nu ska vi försöka utveckla detta lite mer. Det är bra för pressetiken om klandren blir mer tillgängliga för publiken.

Fler avsnitt
Fler videos