Gå direkt till textinnehållet

Mats Edman lämnar Dagens Samhälle

(UPPDATERAD) I en rad artiklar har Journalisten avslöjat missnöjet mot VDn och chefredaktören Mats Edman hos delar av DS-redaktionen. Nu lämnar han tidningen. 

Journalisten har i flera tidigare artiklar berättat om arbetsmiljöproblemen på Dagens Samhälle. Så sent som i februari blev Tomas Backelin den femte att lämna tidningen på grund av arbetsmiljöproblem eller en konflikt med Mats Edman, på mindre än ett år.

Styrelsen för Dagens Samhälle AB, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har träffat en överenskommelse med Mats Edman som innebär att han slutar, berättar nu Dagens Samhälle i ett pressmeddelande.

"Dagens Samhälle har under Mats Edmans ledning stärkt sin roll som oberoende nyhetsförmedlare, granskare och debattplats för den kommunala och landstingskommunala sektorn. Detta är en position som styrelsen kommer att slå vakt om tillsammans med en ny ledning för företaget", säger Julia Branting, ordförande i styrelsen för Dagens Samhälle i pressmeddelandet.

Styrelsen inleder nu processen att hitta Edmans ersättare. Tills dess har man beslutat att som vd tillförordna Staffan Hällerfors och som chefredaktör tillförordna Anna Sönne.

Journalisten har sökt Mats Edman via telefon och mejl. 

"Höstens händelser har ingenting med mitt beslut att göra. I så fall hade jag slutat redan i november", skriver han i ett mejl till oss, sen svarar han inte på fler frågor. 

I en statusuppdatering på sin Facebook skriver Mats Edman bland annat: 

"Jag har idag lämnat mitt uppdrag som chefredaktör, ansvarig utgivare samt vd för Dagens Samhälle AB. Efter drygt fem år lämnar jag över till en ny ledning att ta nästa steg i utvecklingen utifrån den strategi som styrelsen har lagt fast. Dagens Samhälle blev mitt fjärde turn-around-projekt som gått från kris till succé. De tre tidigare var Bonnier Finansinformation (SIX-systemet), Veckans Affärer och Appelberg Publishing". 

Fler avsnitt
Fler videos