Gå direkt till textinnehållet

Marieberg-klubben om sparpaketet: ”Störst påverkan på de som går på ramavtal eller korta vikariat”

Journalistklubben på Marieberg Media är kritiska till att det återigen är vikarier, som redan har de sämsta avtalen, som ser ut att drabbas av besparingarna på Expressen.

I slutet av november kunde Journalisten avslöja att det väntar nya besparingar på Expressen när kostnaderna ska minska med 20 miljoner kronor.

Nu pågår ett arbete inom Expressen Lifestyle där förhandlingarna har påbörjats. Klart är att man kommer bli färre, och att det blir ännu en besparing som lär slå hårdast mot de bemanningsanställda inom Marieberg Media.

Klubben på Marieberg Media poängterar att ingenting är klart än men anser att det är tråkigt när det återigen är vikarier – som redan har de sämsta villkoren – som ser ut att drabbas.

Annons Annons

– Min uppfattning är dock att de som är fast anställda på Marieberg kan man lösa nya arbetsuppgifter till hos kundföretagen. Störst påverkan kan det i stället ha på de som går på ramavtal eller korta vikariat, säger Frida Carlqvist, klubbordförande.

– Sen är det förstås också viktigt att de som är fast anställda inom Expressen inte får en för tung arbetsbörda i och med det här, vikarier finns av en anledning, vi behövs, fortsätter hon.

Fler avsnitt
Fler videos