Gå direkt till textinnehållet

Marie Hillblom tar över Folket

Nu står det klart att Marie Hillblom tar över som chefredaktör på tidningen Folket, hon var innan dess tf redaktionschef. (Foto: Jocke Serrander)

– Det känns jättespännande och som en stor utmaning och ett tufft uppdrag, samtidigt väldigt kul att få fortsätta utvecklas själv. Jag får ta stafettpinnen i täten men vi är ett helt gäng som gör det här tillsammans och det känns kul.

2002 köptes Folket upp av Eskilstuna-Kuriren och Marie Hillblom ser möjligheterna för Folket att i och med uppköpet hitta en egen stark profil för tidningen, som även planerar en omgörning i augusti.

– Direktiven till Folket är nu att vi ska komplettera Eskilstuna-Kuriren. Vi har valt att tolka det så att Folket har en möjlighet att sätta en bredare nyhetsagenda och ännu mera mejsla ut en egen profil, med en stark politisk röst.

– Från första september kommer vi ha Fredrik Pettersson som politisk redaktör, vi har inte haft en egen politisk redaktör tidigare. Vi hoppas att det kommer vara en viktig del i konkurrensen med Eskilstuna-Kuriren, vi kommer i större utsträckning ha en bredare politisk röst.

Ni ska ändra arbetssätt till multijournalistik, vad tror du att det kommer att innebära för innehållet i tidningen? 

– Jag vet inte, våra förhoppningar är i alla fall att man inte ska se en försämring utan fortsätta se en kvalitet. Jag hoppas på ett märkbart lyft efter sommaren då vi ska göra en redesign av hela tidningen. Men det ställer ju helt nya krav på medarbetarna med många nya moment och det blir självklart jobbigt. Men det finns en bra samarbetsvilja i personalen.

Tidningen Folket har en upplaga på 4700 enligt senaste TS-siffrorna, det är en minskning med 200 sedan året innan.

Fler avsnitt
Fler videos