Gå direkt till textinnehållet

Många vill ha avgångsvederlag på Aftonbladet

Många har sökt avgångsvederlag och nu finns förhoppningar om att klara sparpaketet utan uppsägningar.

I går tisdag klockan 17 gick tiden ut på Aftonbladet för att söka det erbjudna avgångsvederlaget. Totalt vill Aftonbladet minska antalet redaktionella tjänster med 45-65.

– Det är många som har sökt och vår förhoppning är att det ska gå att klara sparpaketet utan några uppsägningsförhandlingar, säger Aftonbladets journalistklubbs ordförande Jenny Ågren till Journalisten.

Vet du exakt hur många det är som har sökt avgångsvederlag?

– Ja, men jag kan inget säga.

Jag tolkar det som att, om det nu är många som har sökt och att ni hoppas kunna lösa sparpaketet om 45-65 tjänster, att det är minst så många som har sökt. Är det korrekt?

– Jag kan inte uttala mig om det, det får bli din tolkning, säger Jenny Ågren.

Arbetsgivaren vill inte heller svara på hur många som sökt avgångsvederlaget.

– Igår kväll gick tiden ut för att söka avgångsvederlag och vi analyserar nu utfallet, säger Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén.

Eftersom erbjudandet är ensidigt är det företaget som avgör vilka som ska få avgångsvederlag och om någon eller några av de sökande som ska nekas.

– Vi återupptar samtidigt förhandlingarna med fackklubbarna om den nya organisationen. Som vi tidigare utlovat är vår ambition att ge medarbetare som sökt avgångsvederlag ett besked inom fjorton dagar, säger Fredrik Lindén.

Läs mer om sparpaketet på Aftonbladet här.

 

Fler avsnitt
Fler videos