Gå direkt till textinnehållet

Man hotade att spränga P4 Kalmar

En man sade upprepade gånger till en reporter på P4 Kalmar att han skulle spränga kanalen. ”Situationen var helt klart hotfull”, säger tf kanalchefen.

P4 Kalmar hade på på måndagen en reporter på plats i Kalmarstadsdelen Norrliden, där Länsstyrelsen skulle ha en demokratistuga.

– Norrliden är inte ett utsatt område i egentlig mening, men det har skildrats mycket om kriminalitet och droger där. Vi ville åka dit och lyfta en annan bild av Norrliden, berättar P4 Kalmars tillförordnade kanalchef Louise Haag.

Reportern hade ingen mikrofon med sig utan gick omkring och pratade med folk, iklädd P4-kläder. En yngre man kom fram och frågade vad hon gjorde där, och återvände med två yngre män som var maskerade.

Annons Annons

– En ställer sig och stirrar på henne, den andra lite bakom, och han säger ”Vi ska spränga P4 Kalmar”, fyra, fem gånger. Situationen är helt klart hotfull, säger Louise Haag.

Reportern tog sig från platsen utan ytterligare hot. Händelsen är polisanmäld av P4 Kalmar.

– Det trista i det här är att vi försöker ge en mer rättvis bild, visa en del av allt det som är bra i Norrliden – och så åker vi på däng, säger Louise Haag.

– Det blir också ett hot mot demokratin när man försöker tysta och skrämma oss till att inte våga.

P4 Kalmar kommer att fortsätta att finnas på plats i alla stadsdelar i Kalmar.

– Absolut. Men kanske kommer vi göra en säkerhetsbedömning, och åka två. De skulle egentligen ha varit två igår också.

Fler avsnitt
Fler videos