Gå direkt till textinnehållet
Magnus Alselind på Expressens redaktion.
Foto: Tor Johnsson

Magnus Alselind till EFN

Den tidigare Expressentoppen Magnus Alselind blir senior redaktör och rådgivare på Handelsbankens ekonomikanal EFN. Även GTs förra chefredaktör tar plats i redaktionen. 

Handelsbankens återuppväckta mediesatsningen EFN fortsätter att presentera nya värvningar. Tidigare har bland annat Åsa Linderborg och Fredrik Strage värvats till kanalen, där de gör ett veckoprogram.

Nu presenteras ytterligare förstärkning. Medieprofilen Magnus Alselind, som under 17 år var redaktionschef på Expressen, blir senior redaktör och rådgivare för kanalen.

– Jag tror att konkurrens gör medier bättre och jag ser fram emot att EFN ska bidra till fler perspektiv och med högkvalitativt innehåll som kommer tittarna till del och hjälpa till att vässa de andra aktörerna på mediemarknaden, säger han.

Annons Annons

Utöver rollen på EFN kommer Magnus Alselind fortsätta att vara ägare för sportsajten Hockeynews och fortsätta driva en satsning inom hästsport.

– Jag kommer ägna en stor del av min tid åt att lära mig av EFN-gänget och bidra med kunskap för att hjälpa EFN att nå ut med sitt material och att göra nya journalistiska satsningar, säger han.

Kommer du att synas något i rutan?

– Det tror jag inte är huvudskälet till att EFN rekryterat mig. Det är mer mina kunskaper kring att redaktöra journalistik, bygga upp sajter och driva journalistiska satsningar, säger Magnus Alselind.

Även Expressen-editionen GTs före chefredaktör Christer El-Mochantaf presenteras som ny rekryt till EFN. Han lämnade Expressen, där han var krimreporter efter att ha lämnat rollen som chefredaktör, tidigare i år.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos