Gå direkt till textinnehållet

Lyckad konferens om trollen och rollen

I lördags anordnades den första knytkonferensen (unconference) om journalistik i en föränderlig medievärld i Sverige.  - Den blev lyckad och alla deltagare visade stort engagemang, säger Miriam Olsson Jeffery, en av arrangörerna och journalist på tidningen Internetworld . 

Det började som en tråd på Facebook och slutade med en konferens i radiohuset i Stockholm. Alla deltagare hade haft möjlighet att anmäla en egen punkt till programmet utifrån temat: Trollen och rollen – en knytkonferens om journalistik och sociala medier.

– Det var många intressanta punkter som diskuterades och det var flera spår som pågick parallellt, säger Miriam Olsson Jeffery.

Programmet innehöll 25 sessioner som handlade om allt från förändringen av journalistrollen, hur man hanterar lyssnar- och läsarkommentarer till tips på bra appar för journalister. Utifrån Twitter-flödet från konferensen verkade deltagarna nöjda med dagen, som öppnade för många intressanta diskussioner. Antalet deltagare var drygt 130 stycken.

En av deltagarna var Héctor Barajas från Östgöta Correspondenten. Han tycker att det var ett bra arrangemang. Kanske lite för korta sessioner och inte så mycket nytt. Men bra med en mötesplats där journalister kan byta erfarenheter med varandra. Den här gången hade han själv inte föranmält någon punkt till programmet, men om det kommer fler tillfällen så vill han göra det.

– Jag har länge tänkt på hur man kan gå till väga för att på bästa möjliga sätt få en tvåvägskommunikation med läsarna. Jag vill kunna bjuda in allmänheten i det redaktionella arbetet, så det skulle min punkt handla om, säger han.

Miriam Olsson Jeffery säger att de fått mycket positiv respons och hoppas kunna genomföra en sådan här konferens igen.

 

Fler avsnitt
Fler videos