Gå direkt till textinnehållet

Lokaltidningen säljer Laholms Tidning

Mediebolaget Made in Båstad tar över Laholms Tidning. Den nya ägaren ger sedan tidigare ut gratistidningen Bjäre NU i Båstads kommun.

2018 gick Laholms Tidning i konkurs, då med 13 anställda varav åtta var journalister.

I mars 2019 återuppstod den i ny form när det Bonnierägda gratistidningsföretaget Lokaltidningen Mediecenter Sverige köpte upp tidningen. Året efter flyttade den in på Helsingborgs Dagblads sajt.

Nu säljs den alltså igen.

”För oss känns det väldigt inspirerande att få möjlighet att ta över en så välskött och publicistiskt stark tidning som Laholms Tidning. Det faktum att titeln 2020 var nominerad som en av tre till utmärkelsen Årets Gratistidning säger en hel del. Eftersom vi sedan tidigare driver en tidning i grannkommunen ser vi såklart en hel del synergier mellan verksamheterna, framförallt när det gäller annonsförsäljningen”, säger Joakim S Ormsmarck, Made in Båstad, i ett pressmeddelande.

Laholms Tidnings upplaga är 11 700 exemplar per vecka. Enligt bolaget ska de fortsätta driva tidningen som en veckoutgiven gratistidning med tillhörande webbplats.

Idag jobbar två journalister på tidningen. Båda ska enligt ledningen få erbjudande om att följa med till den nya organisationen.

Fler avsnitt
Fler videos