Gå direkt till textinnehållet

Lokalsajter nedläggningshotade – alla varslade

Lokalsajterna Norrköping News och Linköping News med fem medarbetare hotas av nedläggning. Vd Mats Ottosson uppger att intäkterna inte ökat i den takt man hade hoppats. RÄTTAD.

I april 2017 startade de två lokala nyhetssajterna Norrköping News och Linköping News. Nu ser de ut att vara på väg att gå under. Samtliga fem anställda, varav fyra journalister, har varslats om uppsägning och ledningen har tagit kontakt med facket.

News vd är Mats Ottosson som tidigare arbetat i över 20 år på Expressen och GT och var redaktionschef och ansvarig utgivare för Hallpressen och Jönköpings-Posten fram till 2016, därefter vd för nyhetssajten Jmini i Jönköping innan han startade News i Östergötland 2017.

Han säger till Linköping News att sajterna blivit populära, och att trafiken stadigt ökat, men att intäkterna inte ökat tillräckligt. Han hoppas nu att hitta nya finansiärer.

Annons Annons

”Det är dyrt att etablera nya sajter och för att klara framtiden behövs fler delägare för att trygga utgivningen, eller samarbeten som förändrar nuvarande situation”, säger Mats Ottosson till Linköping News.
 

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel uppgavs ett felaktigt antal anställda, det är nu korrigerat.

Fler avsnitt
Fler videos