Litteraturkritikens kris – finns den?

27 mars, 2015

Journalisten TV De senaste månaderna har debatten om litteraturkritikens kris sköljt över landets debattsidor.

En sida menar att sänkta arvoden, mindre utrymme och tidningarnas klickjakt håller på att marginalisera kritiken. Andra menar att det produceras lika mycket kritik som det alltid gjort.

Vi åkte ut till Aftonbladet och DN för att få svar på vart litteraturkritiken är på väg i en webbaserad framtid.

I inslaget får vi höra Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och Dagens Nyheters biträdande kulturchef Åsa Beckman prata om kulturjournalistikens framtid.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av kerstin hallert sön, 2015-03-29 18:17
Begriper inte varför just litteraturkritiken ska ses som särskilt krisande - det är journalistiken som kultur som krisar begravd i total medieskugga trots medieägarnas ständiga våldförande på yrkeskunnandet med sin obesvärade nedskärnings- och avfolkningspolitik. För en enda gångs skull synliggjordes dessa talibaners kulturförstöring i det lysande reportaget om frysboxföretaget DN. Dessvärre är medieskuggan kvar - läsarna av Journalisten är inte den stora allmänheten.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies