LÄSTIPSET

1 oktober, 1998

-

European Monitor Vol 1, no 1

Statewatch

Den oberoende europeiska organisationen för mänskliga rättigheter, Statewatch, har genom Tony Bunyan länge fört en kamp mot EUs mer mörka sidor, framför allt när det gäller insyn och invandringspolitik. Inte minst har många journalister haft nytta av organisationens kamp och kompetens. Nu tar Statewatch ett nytt steg genom att inleda en serie publikationer där nyckelinformation kring EUs behandling av dessa frågor samlas. Statewatch European Monitor utkommer två gånger per år och går att beställa via kontoret i London.

Folk, du åtgärdade

Malin Siwe

Timbro

Journalisten Malin Siwe (Veckans Affärer) är kritisk mot den svenska arbetsmarknadspolitiken. Hon menar att de politiska åtgärderna (läs Ams) bara visat sig fördjupa klyftan mellan de lönearbetande och de arbetslösa, eller snarare ”de åtgärdade”.

I boken Folk, du åtgärdade går Siwe igenom svensk arbetsmarknadspolitik och det misslyckande den, enligt henne, lett till.

Kattjakt

Emma Vall

Alfabeta

Emma Vall, pseudonym för en kvinnlig skribent, debuterar som deckarförfattare.

Huvudpersonen i deckaren Kattjakt, Amanda Rönn, är sommarvikarie på Sundsvalls-Posten. Där finns också kollegan Nicklas Ekdahl som får alla tunga nyhetsjobb. Amanda Rönn måste hitta en egen bra nyhet för att få skriva de reportage hon vill. När ett utsiktstorn sprängs i bitar och en kvinna hittas död under bråten börjar hon nysta i fallet, som misstänks vara ett terroristdåd

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies