Gå direkt till textinnehållet

Lärarförbundet kritiseras av tidigare ledamöter i förbundsstyrelsen

Lärarförbundets plan att minska självständigheten för sina tidningar kritiseras nu av tre tidigare ledamöter i Lärarförbundets styrelse.

I en debattartikel i Lärarnas Tidning kräver de tre tidigare förbundsstyrelseledamöterna i Lärarförbundet Mats Norrstad, Yvonne Bengtsson och Anders Johansson, att Lärarförbundet låter medlemmarna avgöra frågan om tidningarnas självständighet på kongressen i höst.

”Dyra mediekonsulter utan ansvar driver idéer om att demokratiska fackföreningar ska tala med en enda röst för att bli slagkraftiga samt att tidningar ska samordnas med förbundens kommunikation. De har nu tagit en strategisk plats vid skrivborden på redaktionen. Vi menar att det i grunden är felaktigt och är starkt oroade över att tidningarnas fria ställning och självständighet är hotad”, skriver de tre tidigare ledamöterna.

Journalisten har i flera artiklar rapporterat om Lärarförbundets plan att minska självständigheten på tidningarna. Planen har fått hård kritik och ledde till att förbundets tidningschef Annica Grimlud avgick i protest.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos