Gå direkt till textinnehållet

Länspolismästaren har fastnat mest

I dag gör UNTs chefredaktör Lars Nilsson och VD Dan Lannerö sin sista arbetsdag efter nästan ett decennium ihop. På måndag börjar UNTs nya publisher Hanna Stjärne.- Jag tror att det finns både för- och nackdelar med publisherrollen, säger Lars Nilsson. 

Löpet/ettan du minns allra bäst från dina UNT-år, Lars Nilsson?

– Av det lokala är det den namngivne länspolismästaren [Göran Lindberg som dömdes för bland annat grov våldtäkt, koppleri och misshandel] som har fastnat mest. Det ligger närmare i tiden än Knutby.

Vad tänker du om att det blir en publisher och inte chefredaktör som efterträder dig?

– Jag tror att det finns både för- och nackdelar med publisherrollen. Fördelen är att man slipper svårhanterliga målkonflikter om VD och chefredaktör inte är överens – man får bråka med sig själv i stället. Sedan finns alltid en risk att man drunknar i siffror och inte hinner ägna sig tillräckligt mycket åt orden. Men med konstruktionen som finns i den här koncernen, med en koncern-VD, minskar den risken. 

Har du något gott råd till Hanna Stjärne?

– Jag tror att hon kommer att klarar sig alldeles utmärkt. Men om jag ska ge något beskäftigt farbroderligt råd: se till att vara ute på många ställen, rör dig i olika kretsar, kom ihåg att du är tidningens ansikte utåt.

Fler avsnitt
Fler videos