Lamotte slutar som journalist

16 juni, 2022

Sociala medier-journalisten Joakim Lamotte slutar med journalistik på grund av hot, uppger han på Facebook.

Joakim Lamotte skriver i ett inlägg på Facebook att han på grund av hot mot sin familj tyvärr måste meddela att han avslutar sitt arbete med journalistik efter 20 år.

Expressen skriver att en 26-årig man i maj dömdes för brott begångna under oroligheterna på Kronogården i Trollhättan i december 2019, då Lamotte var på plats och fick ta emot slag och hot. Joakim Lamotte kritiserade domen mot 26-åringen på Facebook.

Joakim Lamotte har en bakgrund som journalist på SVT, men har de senaste sju åren publicerat sig i egna sociala medier-kanaler och levt på gräsrotsfinansiering. Han anses ha gett upphov till begreppet ”Swishjournalist” som 2018 tog sig in på Språkrådets nyordslista.

I fjol rankade Föreningen Medieakademin honom till den svenska journalist som hade störst räckvidd och genomslag i sociala medier.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies