Gå direkt till textinnehållet

Lämna Twitter – så lyckas du

Det är dags att lämna Twitter nu. Lägg inte alla ägg i en och samma korg när du letar alternativ, manar journalistikforskaren Ulrika Hedman.

I ett debattinlägg på Journalisten.se skriver Ulrika Hedman, som disputerat på en avhandling om journalisters användande av sociala medier, att Twitter var fantastiskt – men att det nu blivit dags att lämna plattformen.

Hon har tips på hur det kan göras lättare.

”Nätverkandet med elitpersoner och potentiella källor? De finns på andra håll. Småpratet med andra journalister och mediefolk? De finns också på andra håll. Här skulle jag föreslå att du väljer mindre och privata sammanhang (Slack, Discord, chattgrupper), om inte annat så för att slippa mycket av det hat och de hot som drabbar journalister på sociala medier idag. Det finns en seglivad uppfattning att transparens kring journalistiken och vem man är bygger förtroende hos publiken, men forskningen har svårt att hitta belägg för detta (och tro mig, vi letar). Twitter som en kanal för distribution, då, är inte den viktig? Njae … ”, skriver Hedman.

Fler avsnitt
Fler videos