Gå direkt till textinnehållet

Lambertz utspel kritiseras

Journalisten Mattias Göransson anser att Göran Lambertz ägnar sig åt förtal i sin debattartikel om Sture Bergwall i dag. Också Leif GW Persson är starkt kritisk till Lambertz slutsatser.

Som Journalisten berättat skriver förre JK Göran Lambertz i dag han efter att ha granskat fakta är övertygad om att Bergwall är skyldig till åtminstone två av de åtta mord han dömts till. Samtidigt kritiserar han Hannes Råstams bok om fallet för att vara "förrädisk" och "full av ordval som gör läsarna avogt inställda till terapeuterna, poliserna, åklagaren och advokaterna".

Journalisten Mattias Göransson, som färdigställde boken om Thomas Quick efter Hannes Råstams död i januari, hävdar dock att samtliga punkter som Lambertz tar upp är motbevisade. Göransson menar också att Lambertz med sin artikel ägnar sig åt förtal.

Även kriminologen Leif GW Persson är starkt kritisk till Lambertz utspel.

– Han borde sätta sig in i fallet ordentligt innan han går ut och påstår att det finns bärande bevis mot Quick. Det är trams, säger han till SVT.se.

Under dagen har Socialdemokraterna gått ut och krävt att regeringen tillsätter en oberoende kommission som granskar hanteringen av fallet Thomas Quick.

Fler avsnitt
Fler videos