Gå direkt till textinnehållet

Kulturministern kallar till krismöte med mediebranschen

Kulturminister Amanda Lind (MP) har kallat företrädare för mediebranschen till ett möte om hur coronakrisen påverkar medieföretagen. 

Mötet som hålls på onsdag eftermiddag syftar till att få en ”samlad lägesbild” för medieföretagen på grund av coronakrisen.

De som har bjudits in till mötet är de verkställande direktörerna för SR, SVT, UR, TV4, TU, Bonnier News, Schibsted och Gratistidningarnas förening – samt Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert.

I inbjudan har kulturministern skickat med två frågor till medieföretagen:

Annons Annons
  • Hur ser effekterna av nuvarande situation ut för er verksamhet på kort och lång sikt?
  • Vilka medskick har ni till regeringen avseende arbetet med att lindra konsekvenserna av situationen för er verksamhet?

I ett sms till Journalisten skriver kulturministern:

”Nyhetsmedierna och journalistiken har en avgörande betydelse för samhället och medborgarna generellt, men kanske särskilt i kristider. Spridningen av coronaviruset påverkar hela vårt samhälle och så gott som alla branscher, så även mediebranschen och dagspressen som redan innan var under stark press.

Vi i regeringen arbetar intensivt med att kartlägga konsekvenserna och behov av åtgärder för att mildra virusspridningens konsekvenser för samhällets olika sektorer. Som ett led i detta har jag bjudit in representanter för nyhetsmedierna inklusive TU till ett möte denna vecka och i fredags träffade jag Journalistförbundet för att diskutera deras inspel. Fri granskande journalistik i hela landet är helt central för vår demokrati.”
 

Uppdatering: Även TT Nyhetsbyrån och Sveriges Tidskrifter har bjudits in till krismötet.

Fler avsnitt
Fler videos