Kraftiga begränsningar för journalister under Kina-OS

26 oktober, 2021

Under stundande vinter-OS i Peking kommer journalister bara få lämna sina hotell för att göra de uppgifter man på förhand sagt att man ska.

Rörligheten för journalister kommer att vara kraftigt begränsad under vinter-OS i Peking i februari, rapporterar Radiosporten.

Reglerna har tagits fram för att begränsa spridningen av covid-19. Men får kritik för att begränsa pressfriheten från Reportrar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer.

– Det här har vi sett under hela pandemin, att covid-19 används som förevändning för att begränsa journalisters bevakning. Kina är ett av världens värsta länder när det gäller pressfrihet så man kan inte förvänta sig att de kommer öppna alla grindar, säger Erik Halkjaer till Radiosporten.

Bland tillåtna platser att röra sig på finns bland annat hotell, tränings- och tävlingsanläggningar.

Munskydd och social distansering ska gälla och journalisterna kommer bara få lämna sina hotell för att utföra de uppgifter man på förhand sagt att man ska.

Reglerna var liknade under sommarens OS i Tokyo, men då fick journalister röra sig fritt efter 14 dagar i landet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies