Gå direkt till textinnehållet

Kanalchefer lämnar TV4

Kanalchefsrollerna försvinner i TV4s omorganisation och två kanalchefer, Marit Danielsson och Hans Pekkari, lämnar nu TV4.

Det omställningsprogram som genomförs inom TV4 och Bonnier Broadcasting medför bland annat att kanalchefsrollerna försvinner. Det betyder att Marit Danielsson, kanalchef för Sjuan och TV4 Fakta, och Hans Pekkari, kanalchef för TV12 och TV4 Sport, lämnar TV4.

Marit Danielsson har arbetat i mer än tio år på TV4 och ska satsa på sin egen firma. Hans Pekkari har arbetat i 23 år på TV4 och berättar på sin TV4s medieblogg att han inte är helt på det klara med vad han ska göra efter sommaren.

”Sedan en tid tillbaka så jobbar vi med en samlad innehållsbudget för att optimera helheten både linjärt och digitalt. Som en naturlig följd av det så minskar behovet av chefer för enskilda linjära kanaler. Vår nya kanalorganisation, som jag hoppas kunna berätta mer om nästa vecka, byggs för att möta framtidens utmaningar där vi måste växa digitalt samtidigt som vi fortsätter förstärka våra linjära kanaler”, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen, i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos