Gå direkt till textinnehållet

Journalistpris ska främja mångfald

Den internationella journalistfederationen, IFJ, och Anna Lindh-stiftelsen lanserar ett pris för journalistik som bidrar till tolerans och mångfald. De första pristagarna utses den 10 september i år – dagen för mordet på Anna Lindh.

Den internationella journalistfederationen, IFJ, och Anna Lindh-stiftelsen lanserar ett pris för journalistik som bidrar till tolerans och mångfald, uppger norska Journalisten. De första pristagarna utses den 10 september i år – dagen för mordet på Anna Lindh.

Priset som fått namnet “Prize for Cultural Diversity” ska främja journalistk som bidrar till dialog mellan kulturer och människor och sprida kunskap om mångfald och tolerans.

bryt

Varje år tilldelas fyra journalister mellan 25 och 35 år, två från länder inom EU och två från Medelhavspartner-länderna (Algeriet, Egypten, Jordanien, Libanon, Marocko, Palestina, Syrien, Tunisien, Turkiet, Cypern och Malta).

Priset delas ut i Egyptens huvudstad Alexandria den 10 september – samma datum som utrikesminister Anna Lindh mördades. 1 juni ska bidragen vara inskickade.

jn@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos