Gå direkt till textinnehållet
Vinnaren av Flamman satirtävling. Bilden gjordes av Henry Åström.

Journalistkonferens avbokades på grund av Flamman

Le Monde diplomatiques 70-årskonferens i Turkiet avbokades efter att det uppdagats att Flamman och en kurdisk redaktion skulle delta. Det uppger organisatören för Flamman.

För att fira att Le Monde diplomatique kommit ut i 70 år hölls en konferens i Istanbul. Deltagare från ett 20-tal av tidningen redaktioner runt om i världen deltog. Men mötet fick flyttas med kort varsel efter att det blivit avbokat från Galatasarays universitet.

– Den person som universitetsledningen hade utsett att sköta evenemanget ringde mig och informerade mig om att de hade ställt in programmet. Tyvärr fick vi inget skriftligt dokument. De sade på telefon att ”universitetet inte kan godkänna ett sådant möte med tanke på deltagarnas politiska identitet”, säger Aykut Küçükkaya, chefredaktör för Le Monde diplomatique Turkiet som organiserade konferensen, till Flamman.

Anledningen ska ha varit att tidningens kurdiska redaktion deltog. Även att Flamman, som förra året anordnade en tävling i bästa satirbild av Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan, ska ha bidragit till att konferensen avbokades.

Annons Annons

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos