Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundet startar kampanj mot sextrakasserier

Journalistförbundets kampanj ”Till mitt yngre jag” ska stötta unga kvinnor som är nya i mediebranschen med råd och information om sexuella trakasserier. ”Vi vet att det finns ett samband mellan att vara ung, kvinna, med en otrygg anställning och risken att bli utsatt för sexuella trakasserier”, säger Ulrika Hyllert, vice ordförande i Journalistförbundet.

I Journalistförbundets kampanj deltar flera kvinnliga journalister som i filmer berättar för sina yngre jag vad de önskar att de hade fått veta när de skulle börja på sitt första jobb.

”Alla ska kunna gå till jobbet utan att bli utsatta för sexuella trakasserier. Vi vet att det finns ett samband mellan att vara ung, kvinna, med en otrygg anställning och risken att bli utsatt för sexuella trakasserier. Journalistförbundet vill med den här kampanjen fortsätta vårt arbete mot sexuella trakasserier och samtidigt göra det tydligt för unga kvinnor i branschen vad de kan göra om de känner sig utsatta”, säger Ulrika Hyllert, vice ordförande i Journalistförbundet, i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos