Gå direkt till textinnehållet

Journalister gripna i New York

Journalister som bevakade polisens räd mot Occupy Wall Street-demonstranter i natt anhölls och fördes i handfängsel bort i bussar tillsammans med demonstranter.

Minst ett halvdussin journalister greps, enligt demonstranter och andra journalister som fotograferade och filmade när de gripna omhändertogs. Bland de gripna fanns en reporter och en fotograf från Associated Press och en reporter från Daily News of New York.

En radiofrilans fråntogs sin bandspelare, trots att hon förklarade för polisen att hon var på plats för att rapportera på uppdrag av National Public Radio.

New Yorks borgmästare Michael Bloomberg försvarade polisens aktion mot medierna och sade att anledningen till den var att se till att journalisterna inte skulle komma till skada. Polisaktionen fördöms av The Deadline Club, en organisation som företräder New Yorks journalister:

”The Deadline Club tror att en fri press är hörnstenen i vår demokrati och motsätter sig polisinblandning när journalister utför sin lagliga rapportering”, skriver organisationen i ett uttalande.
(Källa: Dallas Morning News)

Fler avsnitt
Fler videos