JournalistenTV: ”Journalister lämnar branschen på grund av låga löner”

4 december, 2019

Journalisten TV Högre lägstalöner, arbetstidsförkortning och bättre arbetsmiljö ligger i topp på önskelistan till avtalsrörelsen från Journalistförbundets avtalskonferens. Så här tycker några av deltagarna.

Under onsdagen pågick Journalistförbundets avtalskonferens på Djurönäset i Stockholms skärgård. På Sveriges Radio har ilskan över lönerna hos medarbetarna nått en ”kokpunkt”, uppger fackliga medarbetare. Vi intervjuade två av dem: Linn Ohlsson i Göteborg och Simon Isaksson i Jönköping. Vi träffade också Anders Jönsson, som har ett annat perspektiv på avtalskonferensen – i fredags blev han uppsagd från Östra Småland som lades ned förra veckan. Förbundsordförande Ulrika Hyllert ger också sin syn på avtalskonferensen, och kraven på arbetstidsförkortning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies