Gå direkt till textinnehållet

Jonas Nordling: ”Det var med glimten i ögat”

Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv anklagar Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling för att vara ”respektlös”.

”Journalistförbundets främste företrädare förmedlar till en stor åhörarskara på Mediedagarna i Göteborg att Granskningsnämnden för radio och tv inte ska respekteras. Det är i sig respektlöst”, skriver Charlotte Ingvar-Nilsson i ett inlägg på Medievärldens sajt.

Bakgrunden är att Jonas Nordling vid ett seminarium om hur medieetiken klarat sig genom metoo vid Mediedagarna i Göteborg, uttalade sig om Granskningsnämndens verksamhet.

”Jag konstaterade att systemet i sig stått pall, och att det är viktigt att utgivare som fattat olika beslut ändå i slutändan respekterar PONs beslut. Och eftersom jag tidigare under samtalet fört upp att Granskningsnämndens verksamhet i grunden bör vara oönskad ur ett pressfrihetsperspektiv så raljerade jag om att det inte var den nämndens beslut som jag tyckte att utgivaren skulle respektera. Detta väckte munterhet i lokalen, och det var nog uppenbart för de flesta att det var sagt med glimten i ögat. En brist i sammanhanget var att inga publikfrågor möjliggjordes, vilket var tråkigt. Om Charlotte Ingvar-Nilsson hade fått ställa en kontrollfråga i anslutning till samtalet så hade vi säkert kunnat sätta saken i rätt kontext”, skriver Jonas Nordling i ett mejl till Journalisten.

Jonas Nordling har även utvecklat sin ståndpunkt i frågan i Medievärlden.

Fler avsnitt
Fler videos