Gå direkt till textinnehållet

Johanna Kronlid blir chefredaktör på LO-tidningen

Johanna Kronlid blir ny chefredaktör på LO-tidningen.Hon säger sig vilja satsa på mer dialog med läsarna via seminarier och möten.- Trovärdigheten kräver bredare kontaktytor och direkta möten med publiken.

Den 1 november blir Johanna Kronlid chefredaktör på LO-Tidningen. Hon är i dag redaktör för tidningarna Lag & Avtal och Arbetarskydd. 

Har du några idéer om vad du vill göra med LO-tidningen?

– Kanske bredda bevakningen, så att den inte bara täcker LO-sfären, utan även facklig verksamhet i andra förbund. Jag tänker mig också satsa mer på seminarier, med möten där redaktionen kan träffa läsarna.

Annons Annons

Vad vinner man på det?

– Ja, det är en bra fråga. Men nuförtiden räcker det inte att möta folk bara genom den tryckta produkten. Fördjupad och breddad dialog skapar större trovärdighet.

Fackförbundspressen är hårt ansatt av besparingskrav i dag. Vad kan göras åt det?

– Man får sätta sig ner på redaktionerna fundera igenom hur man kan bredda affären.

Vilka egenskaper tror du gör dig lämplig för uppdraget på LO-tidningen?

– Mina kunskaper och kontakter inom området. Sen har jag erfarenhet av att driva förändringsprocesser. Jag är en förändringsbenägen person.

Vad tycker du om LO-tidningen som den ser ut nu?

– Den har oerhörd tyngd, är seriös och trovärdig. Jag tror att dess opinionsbildande roll kan förstärkas. Det finns säkert saker som kan förbättras men de vill jag ta med redaktionen.

Du jobbar idag på Talentum som är en mer kommersiell miljö. Kan det vara problematiskt?

– Nej. Jag tycker att det har varit berikande att få ha varit här och att ha fått stöd av kunniga säljare. Men det ska bli roligt att jobba med en mer politisk tidning.

Johanna Kronlid efterträder både Martin Lindblom som vd för LO-Tidningen och Tommy Öberg som chefredaktör. Öberg fortsätter som reporter på tidningen.

Fler avsnitt
Fler videos