Gå direkt till textinnehållet

Jmini.se ska ge korta snabba nyheter

”Världens minsta lokaltidning” på nätet lanserades i Jönköping i dag. Bakom Jmini.se står Jnytts förre VD Krister Leimola (bilden) samt Filip Karlsson.

Jmini lägger tonvikten på snabba, lätta och korta nyheter för personer som vill hålla sig uppdaterade om vad som händer i Jönköping med omnejd. Därför kallar Krister Leimola nättidningen för "Världens minsta lokaltidning". Tanken är att underlätta för läsaren i tider då nyhetsflödet är större än någonsin.

Hur kom du på idén till Jmini:
–Under de senaste månaderna har jag pratat mycket med yngre människor, studerat dem på bussar och tåg och sett hur mycket de använder mobilen. Många tycker att informationsflödet är stort och vill ha snabba lösningar. Jag såg en lucka i marknaden och en vision började växa fram att jag kanske skulle göra en lokaltidning som tar fasta på just det här. Jmini ska fungera som ett komplement till andra tidningar. Tanken är att man ska ha koll på läget på tio sekunder.

Krister Leimoloa var 2006 med och startade Jnytt, en webbtidning som även den fokuserar på nyheter om Jönköpingstrakten. I november 2011 valde han att lämna sin post som VD. Jnytt ägs numera av Hallpressen.

Krister Leimola tror inte att Jmini och Jnytt kommer att konkurrera med varandra.

–Cyberspace gör att marknaden blir fri samtidigt som de traditionella medielandskapen håller på att brytas upp. Jmini är ett tecken på det.

Krister Leimola har jobbat som pastor i sju år och har på sistone även börjat jobba med e-handel. Samtidigt som han tänker fortsätta med det blev längtan efter mediebruset för stor.

–Jag blev sugen på att börja jobba med medier igen. Det är ju så kul. Har man väl varit där och fingrat så är det svårt att lägga av.

Hur har mottagandet av Jmini varit än så länge?
–Hittills har vi fått fin respons. Allt känns roligt och spännande och jag tror att vi har prickat in något som vi kommer att få se mer av i framtiden.

Fler avsnitt
Fler videos