JK säger ja till stärkt sekretess för övervakningsfilmer

24 april, 2012

Det finns behov av starkare sekretessregler för material inspelat vid kameraövervakning. Det anser Justitiekanslern i ett remissyttrande till en promemoria från regeringskansliet gällande ny kameraövervakningslag.

JK tillstyrker regeringens förslag om att det finns behov av starkare sekretessregler för material från kameraövervakning.

Däremot anser JK inte att det bör vara olagligt att publicera kameramaterial som innehåller sekretessbelagda uppgifter. JK skriver att den som är ansvarig för publiceringen bör gå fri i de allra flesta fall, även om den som lämnat ut materialet kan straffas.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies