Gå direkt till textinnehållet

Janne Andersson-gate gav 176 artiklar på 16 timmar

176 artiklar på 16 timmar. Så mycket har det skrivits om Janne Anderssons utbrott på Viaplays fotbollsexpert Bojan Djordjic i svenska medier, enligt mediearkivet Retriever. Det är åtta artiklar mer än vad som publicerades hela det första nyhetsdygnet om FNs bistra IPCC-rapport gällande klimatet.

Händelsen som ägt nyhetsflödet idag ägde rum sent igår kväll, efter måndagens EM-kvalmatch mellan Sverige och Azerbajdzjan när förbundskaptenen Janne Andersson frågades ut i Viaplays studio och till slut stormade ut.

Bakgrunden var en fråga från experten Bojan Djordjic som handlade om hollandsproffset Jesper Karlssons knappa speltid under de två tävlingsmatcher som landslaget gjort den här samlingen.

Journalisten kan alltså konstatera att minst 176 artiklar har skrivits i ämnet, vid tidpunkten för den här artikelns publicering klockan 15.40. Sökningen gäller enbart artiklar som har skrivits om händelsen i svenska print- och webbkällor.

För att sätta det i perspektiv kan man exempelvis jämföra med förra veckans FNs IPCC-rapport om klimatet, som genererade åtta artiklar färre (168) på ett helt dygn.

Samtidigt har ämnet trendat stort på Twitter. Vid lunchtid idag var fortfarande sju av tio ämnen på Twitters Topp 10-lista relaterade till händelsen där #janne andersson toppade före #bojans och #ljungberg.

Läs också: 
Journalistens krönikör Fouad Youcefis krönika om Janne Andersson-intervjun: Allt var Djordjics fel

Fler videos
Fler avsnitt