Gå direkt till textinnehållet

”Jag kommer att få lära mig”

Unn Edberg är nytillträdd som vd på Vi Media och chefredaktör för tidningen Vi.

Hon kommer närmast från jobbet som vice vd på tidningen Chef och har tidigare varit ordförande för Sveriges Tidskrifter och bloggat för tidningen Resumé samt startat tidningen Finansliv. Men nu är det Vi som gäller.

– Jag har vuxit upp med Vi, den hade vi hemma. Jag tycker om fokuset på kvalitet med många goda skribenter, fina bilder och egna vinklar. De har ofta lyckats med att få människor att öppna sig på oväntade sätt i personporträtten.

Nu kommer hon att få tänka lite annorlunda jämfört med hur hon arbetat på tidningen Chef, säger hon.
– Den stora skillnaden är att Vi riktar sig till konsumenter som privatperson istället för i sin yrkesroll. Jag kommer att få lära mig.

Hur kommer din närvaro att märkas på Vi?
– Jag kommer att arbeta med att nå våra läsare i nya kanaler. Jag vill utveckla eventverksamheten, den finns ju redan med litteraturbåten, resor och så vidare, men kan utvecklas. Och så vill jag titta på andra sätt att berätta, utveckla ett digitalt berättande.

Vilka är dina största styrkor som yrkesperson?
– Jag är hyfsat strategisk. Och så har jag bra koll på medieutvecklingen bland annat för att jag arbetat på Sveriges Tidskrifter, men också för att jag är intresserad privat.
Hon är också en chef som låter människor vara i fred, säger hon med ett skratt.
– Vad jag menar är att jag inte behöver vara överallt. Jag litar på att folk gör det de ska utan att jag är där hela tiden.
 

 

Fler avsnitt
Fler videos