Gå direkt till textinnehållet

”Inte konstigt när man låter bli att betala räkningar”

Frilansar som inte fått betalt av Stampen fick i dag besked om att de ska få ut en del av sina pengar i februari. Frilansen Tomas Ohlsson går miste om över 100 000 kronor. Beskedet kom samtidigt som Stampen redovisade sitt årsresultat för 2016 – plus 63 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för Stampen under krisåret 2016 blev 63 miljoner kronor och vinsten efter skatt tio miljoner kronor. För många frilansar sticker det i ögonen, eftersom de förlorat stora pengar på grund av Stampens rekonstruktion. Som Journalisten berättade i oktober var det flera frilansar som röstade nej till det låga ackordet som innebar att borgenärerna bara fick 10 000 kronor plus 25 procent av sina fordringar på Stampen Local Media.

På fredagen, samtidigt som Stampens resultat redovisades, fick frilansarna besked om att deras ackord ska betalas ut den 21 februari, preliminärt.

Tomas Ohlsson, bildjournalist och frilans, får inte betalt för utfört arbete för Stampen till ett värde av 100 000 kronor. Stampen var skyldig honom 146 000 kronor inklusive moms, av dem får han bara ut 44 000 kronor.

– Det är roligt att det går bra för Stampen, men det är inte så konstigt när man låter bli att betala sina räkningar. Det är inte bara frilansar utan framför allt skattebetalare som betalat för att få Stampen på rätt köl, säger Tomas Ohlsson till Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos