Gå direkt till textinnehållet

Inslag av Boëthius fällt i Granskningsnämnden

Maria-Pia Boëthius intervjuteknik ledde till en fällning i Granskningsnämnden. Nämnden anser att hennes sätt att ställa frågor till kulturminister Marita Ulvskog i Mediemagasinet i SVT strider mot kravet på opartiskhet. I januari som Mediemagasinet sände en intervju Maria-Pia Boëthius gjort med Marita Ulvskog. En privatperson anmälde inslaget till Granskningsnämnden och menade att Boëthius lade in egna åsikter i vinklade frågor.

Maria-Pia Boëthius intervjuteknik ledde till en fällning i Granskningsnämnden. Nämnden anser att hennes sätt att ställa frågor till kulturminister Marita Ulvskog i Mediemagasinet i SVT strider mot kravet på opartiskhet.

Det var i januari som Mediemagasinet sände en intervju Maria-Pia Boëthius gjort med Marita Ulvskog. En privatperson anmälde inslaget till Granskningsnämnden och menade att Boëthius lade in egna åsikter i vinklade frågor.

SVT hävdade att Maria-Pia Boëthius ställde sina frågor på detta sätt för att få fram intervjupersonernas åsikter.

Granskningsnämnden har kommit fram till att flera av Maria-Pia Boëthius frågor innehöll påståenden som innebar att hon tog ställning i kontroversiella frågor.

Fotnot: Här kan du läsa hela Granskningsnämndens beslut:

http://www.grn.se/grn_index.asp
(Klicka på Granskningsnämndens senaste sammanträdesbeslut, och gå till rubriken SVT:s “Mediemagasinet” fällt för reporters partiskhet.)

Fler avsnitt
Fler videos