Gå direkt till textinnehållet

Inget Hagaman-porträtt i VF

Nu har även Aftonbladet och Västerbottens-Kuriren publicerat en bild på Hagamannen efter dennes erkännande. Västerbottens Folkblad i Umeå valde dock att inte följa efter: - Det intressanta är varför brotten har begåtts och den frågan kan man avhandla utan namn och bild, säger Roland Edlund, ansvarig utgivare.

@ignress:Nu har även Aftonbladet och Västerbottens-Kuriren publicerat en bild på Hagamannen efter dennes erkännande. Västerbottens Folkblad i Umeå valde dock att inte följa efter:

– Det intressanta är varför brotten har begåtts och den frågan kan man avhandla utan namn och bild, säger Roland Edlund, ansvarig utgivare.

Västerbottens Folkblad valde att stå utanför flocken och inte publicera bild på den man som erkänt våldtäkt på flera kvinnor i Umeå.

Annons Annons

– Vi väljer att gå vår egen väg. De tyngst vägande skälen är hänsyn till hans två minderåriga barn och sambo, säger Roland Edlund, ansvarig utgivare på tidningen.

Han framhåller att man som utgivare har brukat hänvisa till allmänintresset, men att allmänheten är delad i sin syn på värdet av publicering av namn och bild på förövaren.

– Det intressanta är varför det har skett och det kan man göra utan namn och bild. Jag tror att vi kan göra en bra bevakning ändå. Vi vill inte följa flocken. Det är också en fråga om mångfald, säger Roland Edlund.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos