Hotade strypa bud
efter utebliven tidning

21 juli, 2016

Arbetsmiljöverket inleder en utredning efter att en prenumerant som inte fått sin tidning hotat att misshandla och strypa tidningsbudet.

I början av juli fick kundtjänsten på Västsvensk Tidningsdistribution ett samtal från en ursinnig prenumerant i Trollhättan. Mannen hade inte fått sin tidning och hotade med att han skulle ”slå och strypa budet tills han lär sig dela ut ordentligt”.

Handläggaren i kundtjänsten kontaktade områdeschefen på Västsvensk Tidningsdistribution och informerade om telefonsamtalet och att mannen var ”väldigt nedvärderande mot att budet har utländsk påbrå" samt ”mycket seriös” i sina hot. Samtalet fick handläggaren att tro att mannen verkligen skulle försöka skada tidningsbudet följande morgon. 

Områdeschefen beslutade att tidningsutdelning på den aktuella adressen skulle skötas av två andra tidningsbud tillsammans.

Områdeschefen anmälde tillbudet till Arbetsmiljöverket som har inlett en utredning och vill veta vilka åtgärder Västsvensk Tidningsdistribution vidtagit för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies