Gå direkt till textinnehållet

Heestrand såldes för snabbt

Västra Journalistföreningen har hittat en köpare till stugbyn Heestrand. Men medlemmen Erica Hedin, som är beredd att lägga ett högre pris för stugbyn och driva den vidare, är besviken över att försäljningen gick så fort.

I tisdags var det visning av stugbyn som hade utgångspriset 4,5 miljoner kronor. Erica Hedin, som haft planer på att köpa anläggningen och driva den vidare, var där och tittade och anmälde sig som intresserad. Under onsdagen fick hon sms med olika bud, men inga besked om att budgivningen snart skulle vara slut. Samtidigt räknade hon och hennes tilltänkta partner i köpet, en god vän och fastighetsägare, febrilt på ekonomin.

På torsdagmorgonen fick hon besked från en person i journalistföreningens styrelse om att försäljningen var klar. 4,8 miljoner var slutbudet som styrelsen accepterat.

–  Jag och min partner är beredda att betala mer, och vi vill också driva vidare stugbyn och erbjuda medlemmar i föreningen reducerad hyra i fem år. Det är sorgligt att anläggningen nu går Västra ur händerna – jag är frågande till varför styrelsen inte kan ompröva sitt beslut. Ingenting är ju påskrivet med köparen än, säger Erica Hedin.

Anders Kilner är ordförande för Västra journalistföreningens nya styrelse. Han står fast vid beslutet att sälja för 4,8 miljoner.

– Stygbyn har legat ute till försäljning länge, Erica Hedin har haft chansen ett bra tag. Vi kan inte vänta på att den sista personen har räknat färdigt. När det kom ett bud på 4,8 miljoner passade vi på att acceptera det.

Anders Kilner vet inte vem köparen är och inte heller om han vill driva anläggningen vidare.

Varför är det inte intressant att få ett ännu högre pris – och möjligheten att stugbyn drivs vidare med reducerat pris för era medlemmar?

– Det är klart att det hade varit trevligt att den fanns kvar för medlemmarna, men Erica Hedin tog inte möjligheten när den fanns. Och vad gör vi om hon drar sig tillbaka om vi står med henne som ensam budgivare kvar? Man får bestämma sig någon gång. Vi har diskuterat färdigt nu.

Erica Hedin säger att hon inte lyckats nå mäklaren för att lägga ett bud, och betonar att hon inte heller blev uppringd inför budgivningens slut.

– Om det är en så pass snabb budgivning tycker jag att det är rimligt att jag som intresseanmäld blir kontaktad, säger hon.

– Jag har inte haft några problem med att nå mäklaren, svarar Anders Kilner.

Fler avsnitt
Fler videos