Gå direkt till textinnehållet

GPs reporter attackerad av tre kvinnor

Tre kvinnor attackerade en reporter på GP i torsdags, i samband med en rättegång mot två bröder. Det skriver GP. Idag manifesterar tidningen sitt stöd för reportern genom att flera reportrar, nyhetschef och fotograf kommer att gå med till tingsrätten.

De två bröderna, som är i övre tonåren, är åtalade för omfattande brottslighet, bland annat grov stöld och väpnat rån.

När Per Sydvik skrev om åtalet i förra veckan hotades han på telefon av en ung kvinna med anknytning till en av de misstänkta. Han uppmanades ”ta bort artikeln”, annars skulle det bli ”värst för dig själv”, skriver GP idag.

Senare fick han ett nytt hotfullt samtal med två unga kvinnoröster. Under första rättegångsdagen trakasserades Per Sydvik både inne i rättsalen och i väntrummet. Efter rättegången började kvinnorna jaga reportern.

"Jag värjde mig samtidigt som jag började springa", säger Per Sydvik till GP.

"Vi kommer naturligtvis att vidta de nödvändiga måtten och stegen dels för att värna våra medarbetare, dels för att värna den fria nyhetsförmedlingen", säger chefredaktör Jonathan Falck till GP.

När rättegången i dag fortsätter ska Cecilia Frisk, chef för nyhetsredaktionen, tillsammans med en fotograf och ett antal nyhetsreportrar gå med Per Sydvik till tingsrätten. "För att för att manifestera att vi inte låter oss skrämmas bort från bevakningen."

Fler avsnitt
Fler videos