Gå direkt till textinnehållet

GA tar hjälp av extern finansiär för gräv

Den är en av landets minsta redaktioner men vill satsa på grävande journalistik. Då tar Gotlands Allehanda (GA) hjälp av prisbelönta grävaren Erik Palm och Stiftelsen Gotlandspressen.

Erik Palm ligger bland annat bakom den dubbelt prisbelönta dokumentären Vi gav dom vår pappa om vinster och bonusar i vårdföretaget Carema. Han har också jobbat åt bland annat SVTs Uppdrag Granskning och SRs Kaliber. Han kommer att jobba parallellt som reporter tillsammans med GAs reportrar och som kompetensutvecklare på redaktionen, skriver GA i ett pressmeddelande.

Projektet möjliggörs genom ett stipendium från Stiftelsen Gotlandspressen, en stiftelse som tidigare varit delägare i GA. Stiftelsen delar årligen ut stipendier inom områdena medier, gotländsk ungdom, näringsliv och kultur samt organisationer och föreningar.

”Det är ett spännande uppdrag som ligger så rätt i tiden att det inte gick att tacka nej till det. När snabb och billig åsiktsjournalistik växter så mycket på annat håll, känns det så rätt att Gotlands Allehanda i stället fortsätter satsa på att utveckla den egna undersökande och faktabaserade journalistiken”, säger Erik Palm.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos