Gå direkt till textinnehållet

”Frida Boisen stod för Årets citat”

Ett citat av Frida Boisen är Årets citat, tycker Dagens Nyheters bildjournalist Lotta Härdelin.

Årets saknade scoop: Det som aldrig skrevs om upphovsrättsdirektivet.
Årets flippar: Anna Gullberg och Katarina Gunnarsson. De väljer intressanta ämnen. De ger sig ut. De gestaltar med respekt och stilistisk höjd.
Årets flopp: Trenden att jobba från skrivbordet i stället för att ge sig ut och undersöka verkligheten.
Årets journalist:  Magda Gad 2021. De flesta andra år är svaret Anna-Lena Laurén som med sin språkbegåvning är redo att skriva om de flesta ämnen med en penna som med lätthet och stor trovärdighet rör sig mellan analys, kommentar, kåseri, nyhetstext och fördjupande reportage.
Årets mörkläggare: Den arge snickaren som lämnade snickarboa för att skildra en av vår tids viktigaste samhällsfrågor; gängvåldet. Hans “insats” innanför skalskyddet har mörklagt en hel yrkeskårs möjlighet att skildra polisens arbete bortom presskonferenser och pressreleaser.
Årets nyhetshändelse:  Stormningen av Kapitolium.
Årets mediehändelse: Techjättarna vs mediejättarna och ett upphovsrättsdirektiv som kommer påverka framtidens journalistik.
Årets citat: ”Först tänkte vi att en åtta på 233 kvadratmeter var lite ’too much’ för oss. Men så blev vi helt förälskade i lägenheten. […] Vi är en liten, trevlig förening. Här bor hedgefondmäklare, överläkare och tech-genier. Det känns nästan som att vi är kyrkråttorna.” Frida Boisen i en intervju i SvD. Vi på DN andas ut och ser med viss skadeglädje fram emot framtidens teppanyakijournalistik i SvD.

Fler avsnitt
Fler videos