Frankrike tvingar Google till miljardböter

10 juni, 2021

Den franska konkurrensmyndigheten bötfäller Google med 220 miljoner euro för att ha missbrukat sin dominerande ställning på den digitala annonsmarknaden.

Google har enligt den franska myndigheten Autorité de la concurrence på ett orättvist sätt gynnat sina egna verktyg för att köpa och sälja onlineannonser, i förhållande till konkurrenternas.

Techjätten har gått med på uppgörelsen, som ses som en milstolpe för att väga upp obalansen mellan Google och digitala publicister, skriver The Guardian.

Google lovar i ett blogginlägg att göra ändringar i Ad Manager, den plattform som används av stora utgivare.

I början av 2021 kom Google överens med franska tidningsutgivare om en ersättning för att visa deras innehåll, även det en milstolpe för att jämna ut styrkeförhållandet mellan publicister och sökjätten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies