Gå direkt till textinnehållet

Fotograf ihjälskjuten i Venezuela

Fotografen Jorge Aguirre sköts ihjäl när han bevakade en demonstration i Caracas, Venezuela, igår. Och i Bulgariens hvuudstad Sofia exploderade en bomb i undersökande reportern Vasil Ivanovs hem.

Fotografen Jorge Aguirre sköts ihjäl när han bevakade en demonstration i Caracas, Venezuela, igår. Och i Bulgariens hvuudstad Sofia exploderade en bomb i undersökande reportern Vasil Ivanovs hem. Det uppger CPJ, Comittee to Protect Journalists.

Jorge Aguirre, som arbetade för bland andra El Mundo och Ultimas Noticias, sköts till döds när han bevakade en anti-brottsdemonstration nära Universidad Central de Venezuela i Caracas igår. Aguirre sköts av en man på motorcykel som försökt stoppa Aguirre redan när han satt i en bil på väg till demonstrationen. När Aguirre lämnade bilen för att fotografera demonstrationen sköt motorcyklisten honom med fyra skott. Hans liv gick inte att rädda. Aguirre hann ta en bild av mördarens rygg när denne flydde platsen.

bryt

Undersökande reportern Vasil Ivanov drabbades igår av ett bombdåd. I hans lägenhet i Bulgariens hvuudstad Sofia detonerade en en-kilosbomb klockan tre på morgonen. Ingen människa skadades, men de materiella skadorna var omfattande. Ivanov jobbar för TV-programmet Temata na Nova och har nyligen bland annat avslöjat missförhållanden på fängelset i centrala Sofia och tidigare rapporterat om känsliga ämnen som korruption.

jn@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos