Gå direkt till textinnehållet

Författare gjorde Värnamo Nyheters löpsedlar för en dag

I dag ser inte Värnamo Nyheters löpsedlar ut som de brukar. Sex författare med anknytning till spridningsområdet har i stället gjort varsin löpsedel utifrån innehållet i dagens tidning.

"Löpsedlar är en uttrycksform som kräver ett koncentrerat språk. Det finns outtalade gränser för hur ett löp kan se ut och formuleras. Vi ville testa de gränserna genom att bjuda in författare som arbetar med språket på ett annat sätt än vad vi gör och ge dem fria händer", säger initiativtagaren Lars Alkner, redaktionschef och ansvarig utgivare på Värnamo Nyheter, i ett pressmeddelande.

De författare som medverkar är Johanna Thydell, Magnus Utvik, Katarina von Bredow, Zulmir Becevic, Hanna Hallgren och Peter Törnqvist. De kommer att förklara sina tankar bakom löpen på tidningens kultursida framöver.

"Det är kul att se på vilka olika sätt de hanterat uppgiften", säger Lars Alkner. "Magnus Utviks löp känns som en logisk fortsättning på den uppgörelse med hemorten som finns i mycket av hans författarskap. Hanna Hallgren förhåller sig mer poetiskt och övergripande till uppgiften medan Zulmir Becevik lyfter fram subjektiva och lösryckta åsikter från insändarna. Katarina von Bredow har ett lekfullt, lite mer journalistiskt handlag, Johanna Thydell bygger upp löpet med tre citat med underrubriker, Peter Törnqvist fastnade för barnens sida och gör en ordlek."

Fler avsnitt
Fler videos